Les grues de malalts i la mobilització de pacients en la llar o en les residències i hospitals

En els últims anys, hem pogut veure una interessant evolució en la manera de treballar amb les persones dependents, amb els discapacitats i amb les persones grans que a conseqüència de la deterioració física propi de l’edat, van perdent facultats i necessiten una mica d’ajuda per les funcions bàsiques de la vida tasques o domèstiques habituals com ara.

  • Aixecar-se del llit
  • Aixecar una persona de la cadira de rodes
  • Elevar a la persona a una posició de peu
  • Traslladar-se des del llit a la cambra de bany
  • Canviar de posició des de la cadira de rodes a un altre lloc

 

Les mobilitzacions de malalts i les transferències que es realitzen amb productes d’ortopèdia des del llit a la cadira de rodes o des del llit o cadira fins el bany s’han de fer amb cura, vigilant la seguretat del malalt i al mateix temps amb el menor esforç possible per part del cuidador.

Als hospitals i residències, les auxiliars i el personal sanitari saben molt bé la importància que té utilitzar una bona grua elèctrica per moure a la gent gran.

 

Transferència de pacients malalts en la llar

En els domicilis, de vegades, tenim un familiar en un llit amb problemes de mobilitat i resulta complicat aixecar-lo del llit o portar-lo al bany sense l’ajuda d’una grua per a malalts. Aquestes situacions en què carreguem el pes sobre el nostre cos sense utilitzar una bona grua elèctrica, solen provocar dolors d’esquena als familiars que tenen cura dels pacients i una acumulació d’estrès i certa frustració en l’àmbit familiar per no poder controlar com un voldria aquesta situació.

 

La dependència genera sentiments dolorosos i frustració

Normalment, una persona que depèn de l’ajuda d’altres per a les coses més simples de la vida, sent un patiment i un cert grau de vergonya personal.

Dependre d’una altra persona per aixecar-te del llit, anar al bany i rentar-te és una situació complicada d’acceptar. Si a més no pots moure’t per tu mateix, els cuidadors han de moure a la persona amb gran esforç físic. Aquesta situació pot alleujar-se per a les dues parts utilitzant els sistemes de mobilització de pacients.

Utilitzant les ajudes per a la mobilització de malalts aconseguirem millorar tot l’entorn i la qualitat de vida de tota la família.

 

Quan utilitzar una plataforma de trasllat o bipedestació?

Per exemple: Pensem en una persona que no pot caminar, però que té una mica de força a les cames.
Tan sols amb la possibilitat de mantenir-se en peus, podríem aixecar-nos del llit i utilitzant una plataforma de trasllat amb rodes, podrien portar-nos de peu a la cambra de bany amb comoditat i sense esforç.

També podríem utilitzar una grua elèctrica com la grua de bipedestació.

 

Quan utilitzar una grua elèctrica de sostre?

En el cas d’una persona sense força a les cames i al cos, podríem utilitzar una grua de sostre que ens permet portar la persona des del llit fins a qualsevol altra habitació o al bany.

 

Quan utilitzar grues elèctriques domiciliàries?

Quan tenim a una persona que ja no es pot moure i roman en llit tot el dia, hi haurà moments en els quals, necessitarem mobilitzar amb una grua elèctrica a la persona per canviar la roba de llit, rentar, asseure’l a la cadira de rodes, etc.

Les grues domiciliàries o de trasllat estan indicades per elevar des del llit i realitzar un trasllat de pacients tant en hospitals, com en residències o en entorns domiciliaris.

Per resoldre aquesta incòmoda situació utilitzarem les grues elèctriques domiciliàries amb les quals podrem evitar la sobrecàrrega d’esforços del cuidador i alleujar els dolors d’esquena o braços.

Aquest tipus de grua de llit aporta una extraordinària seguretat en els trasllats des del llit a altres llocs de la casa.

 

Font: Moverte.com